Ford Fusion V6 Sport Forum banner

1 - 20 of 30 Posts

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #1
Installed the EPP Code eliminator a few days ago to help with my check engine light problem code went away within 30 miles or so , now after a few hard runs in the car the check engine light is back on with same code DTC p04db , not sure how to proceed from here I have checked all the connections I guess my next move is to call LMS and ask what they suggest ...:mad:
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
Interesting, I assume you have a Steeda CAI on you car?
 

·
Registered
Joined
·
258 Posts
Have you done anything with the PVC system? Catch can?
 
  • Like
Reactions: Oreo

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #4
Yes I have the Steeda cai and oil catch can
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #5
So I detuned the car to stock and had to make a trip across town and back about 60 miles engine light went off and has not returned yet ….I think it might be in the tune ? Gonna drive it a few days untuned and see what happens
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
Which catch can? If it is a Tracy Lewis do you have the HiPo valve? If not you have a blown check valve. Contact Tracy about the valve upgrade.
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #7
I have the Steeda catch can
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
Ok just reread your post. Steeda CC. Does the code eliminator look like this?
26354
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #9
So I have been detuned for the last 2 days and no CEL yet makes me think its in the tune …..
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #10
Yes it does
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
Double check that the opening of the eliminator is facing down the pipe toward the Turbo. If the tube is rotated out of the downward position it will allow the off throttle pulse to trigger the code.
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #12
okay I will go check
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #13
tube does not fit very snug but opening was facing the wrong way
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
Take a look at my tube. Yours should have a SINGLE FLARE on the back end to hold it in place. When seated is should look like this. It keeps the tube from free spinning when installed.
26357
26358
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #15
Mine does not have a flair on that end
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
When I designed the code eliminator for EPP pipes it was designed with the flair to prevent the tube from spinning. I guess Mike didn't flair them during his production run or it was over looked. If your spins no you a simple tubing flair kit can resolve the issue.
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #17
light went off after installing the tube correctly
 
  • Like
Reactions: Oreo

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
FWIW - there are no problems with the stock airbox and stock piping. It's maxing out stock turbos just fine even with a dirty paper air filter.
 

·
Premium Member
Joined
·
355 Posts
Discussion Starter #19
Update put over 300 miles on car and no CEL ….
 
  • Like
Reactions: Oreo

·
Super Moderator
Joined
·
1,259 Posts
Glad you got it resolved...
 
1 - 20 of 30 Posts
Top